Find brætspillene frem, når I skal hygge i ferien

Sommerferietiden er over os. Og selv om de fleste af os selvfølgelig gerne vil ud at nyde det gode vejr, når det nu er her, så er det nu også skønt at kunne finde nogle fælles aktiviteter, hvor man bare stille og roligt kan hygge sig og slappe af sammen.

Og her er brætspil en oplagt mulighed. Udvalget er efterhånden blevet fantastisk stort. Så der er masser at vælge i mellem uanset om man er en flok venner, som gerne vil spille sammen eller om man er en familie – måske med børn. Faktisk er udvalget af brætspil så stort, at det største problem måske er at vælge, hvad man gerne vil spille.

Og så kan man jo spille brætspil uanset om vejret er godt eller skidt. Man kan jo altid tage spillet med udenfor, hvis man gerne vil nyde det gode vejr, samtidig med at man spiller.

Man går aldrig fejl med klassikerne

Selv om man selvfølgelig aldrig skal gå af vejen for at prøve noget nyt, så er der nu intet, som en velkendt klassiker, når man skal have brætspil på bordet.

Vælger man en klassiker, som de fleste kender i forvejen er man lynhurtigt i gang med at spille og skal ikke først til at sætte sig ind i både regler og spillets gang.

Nogle forslag til gode klassiker brætspil kunne være:

Ludo: En fantastisk klassiker, som alle kender. Det er let at komme i gang med, så der er ingen unødig ventetid inden I kan komme i gang med dyste. Spillet er yderst velegnet, hvis man er en blanding af både voksne og børn.

Trivial Pursuit: Spillet findes i flere forskellige udgaver, så I kan sagtens finde et, som passer til den gruppe af mennesker i er.

Yatzy: En anden meget velkendt klassiker, hvor alle kan være med. Og så fylder spillet jo ingenting. Så det er let at pakke ned og tage med på ferieturen.

Der er som allerede nævnt rigtig mange spil at vælge i mellem. Men det har altså sine fordele, hvis man vælger velkendte spil. Specielt, hvis man har børn med i flokken. Er man lidt ældre og måske med en god gang ”hang til spil” er der selvfølgelig også rigtig mange nye gode spil man kan give sig i kast med.

Brætspil har mange fordele

Der er rigtig mange fordel forbundet med at spille brætspil. For blot at nævne nogle få af dem: I mange spil kan man lære både at læse og at regne. En del spil handler også om f.eks. historie eller geografiske forhold. Så her kan man også hente meget viden. Og oven i alt dette så er der hele aspektet med at være sammen i et fællesskab, når man sidder og spiller. Det må man absolut heller ikke undervurdere.

Brætspil er oplagt til både hygge og lærdom. Så hvis I ikke allerede har pakket nogle spil til jeres ferietur, så husk endelig at gøre det – det vil I ikke fortryde.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *