Hvad er bed & breakfast – hvorfor er det godt?

Måske kender du det ikke, eller har måske kun hørt perifært om begrebet, da det i princippet heller ikke er specielt dansk. Men det er altså noget, man bruger ganske mange steder rundt om i verden – og altså også i Danmark. Men hvad er det egentlig lige præcis bed & breakfast går ud på? Er det dyrt? Hvorfor er det sådan en populær ting mange steder?

Hvad er bed and breakfast?

Bed & breakfast konceptet består i sin basale form af en overnatning med efterfølgende morgenmad. Det er et meget simpelt koncept, som er ganske let at forholde sig til.

Mange bed & breakfast steder drives enten i forbindelse med lidt større private boliger som eksempelvis gårde eller på mindre hoteller el.lign. Derfor er det ofte også billigere at overnatte og spise på et bed & breakfast end på de lidt større hoteller. Det er tydeligvis en af de mere tungtvejende grunde til, at bed & breakfast konceptet er blevet så populært, som det er.

Hvorfor er bed and breakfast så godt?

Udover det faktum, at det som regel er ganske prisattraktivt at sove og spise på et bed & breakfast, så finder man ofte også bed & brekfasts på steder, hvor der aldrig vil være mulighed for, eller økonomisk basis for, at etablere og drive et større hotel eller spisested. Det kan f.eks. være i tyndt befolkede egne. Her er det forholdsvis let og ikke særligt omkostningstungt at etablere et mindre bed & breakfast.

Hyggen spiller naturligvis også ind, når man skal tale om populariteten for bed & brekfast konceptet. Det, at det ofte er mindre steder, man overnatter og spiser, gør ofte, at man kommer hinanden lidt mere ved og hygger sig lidt mere, end man ville gøre, hvis man valgte at indlogere sig på et større hotel, motel el.lign.

Der er altså flere gode grunde til, at du seriøst bør overveje at vælge et bed & brekfast næste gang du og/eller familien er på farten og har brug for et sted at overnatte.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *