Få et nyt stabilt og klimavenligt varmesystem

Har du hørt om jordvarme, det klimavenlige varmesystem? Jordvarmesystemet udnytter jordens naturlige varme fra solen til at sikre, at dit hjem har varme og varmt vand.

Ikke nok med at jordvarmesystemet er billigt og effektivt, det er også utroligt miljørigtigt, idet det udnytter jordens varme og stort set ikke har brug for vedligeholdelse, så snart det er lagt ned i jorden.

Pak dit gamle oliefyr væk

Jordvarme er langt mere vedvarende end traditionelle varmesystemer som oliefyr – for hver kilowatt elektricitet, du bruger i strøm, får du helt op til 4-5 kilowatt varme igen, hvilket gør denne ressource til en af de mest effektive og nemme at opsætte. Helt praktisk, består jordvarmeanlægget af en slange, som fyldes med en frostsikker væske og som derefter graves ned i jorden nær huset.

Naturlig varme fra solens stråler

Besparelsen ved skiftet fra oliefyr, naturgas etc. til jordvarme kan være helt op til 50-60%, og et jordvarmeanlæg tjener ofte ind på under 10 år, trods den markante etableringspris.

Anlægget passer sig selv, da det er et aflukket system – den eneste vedligeholdelse er filtret, som skal udskiftes én gang om året. Men denne slags investering er helt klart værd at overveje i takt med at energipriserne stiger i fremtiden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *